#

У маєтку олігарха Пінчука під Києвом відкрили мобільний шпиталь (ВІДЕО)

13.04.2022 20:00
У маєтку олігарха Пінчука під Києвом відкрили мобільний шпиталь (ВІДЕО)
Фото з місця події

На Вишгородському напрямку під Києвом військові організували шпиталь у будинку олігарха Віктора Пінчука

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Українську правду".

Спершу захисники Києва, серед яких був і Перший добровольчий мобільний шпиталь імені Миколи Пирогова спробували відкрити шпиталь у маєтку Медведчука, але він був у стадії реконструкції.

Тоді бійці спробували щастя в будинках бізнесменів Суркісів, які втекли з країни, але їх туди не пустили. Єдиним варіантом залишився маєток Віктора та Олени Пінчук, який довгі роки стояв законсервований.

Сам олігарх погодився пустити військових. Так мобільний госпіталь отримав штаб за згодою сторін. Як його облаштували, можна побачити на відео. Щоправда, медики повідомили, що як тільки окупанти відійшли від Києва, олігарх засумнівався у своїй згоді надати будинок на потреби військових.

Перший добровольчий мобільний шпиталь пропонує олігарху пожертвувати давно покинутий маєток, щоб у ньому можна було відкрити реабілітаційний центр для постраждалих дітей.

Нагадаємо, що із початку війни на базі Ставищенського селищного будинку культури було  організовано пошиття розвантажувальних жилетів, медичних сумок, панам для захисників.


Читати "Моя Київщина" у Telegram