#

У Макарівській громаді домагаються визнання загиблих героїв

28.12.2023 15:30
У Макарівській громаді домагаються визнання загиблих героїв
Фото з місця події

У Макарівській громаді працюють над наданням відповідного статусу захисникам, які боронили Київщину на самому початку повномасштабного вторгнення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис депутата Олександра Гулака.

Як зазначив посадовець, на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну сотні мешканців Макарівської громади стали чинити опір окупантам, часто без жодної збро.

Однак офіційно сформоване ДФТГ у громаді з'явилося лише 31 березня 2022 року, тобто після загибелі частини безпосередніх учасників бойових дій. Зараз ці Герої не мають відповідного статусу, на який заслуговують.

Тому сьогодні відбулась перша юридична консультація із адвокатом, який мав аналогічний досвід у доведенні факту загиблих учасників ДФТГ в Бишівській громаді. Олександр Гулак зазначив:

Сподіваюсь на підтримку в цій не легкій роботі усіх учасників цього довгого та не легкого процесу. Такого досвіду в Україні дійсно мало, ми будемо одні з перших, але разом маємо це зробити. Бо лишився обов‘язок перед тими, хто не будучи військовими, без зброї, досвіду участі у війні, змогли дати достойну відсіч ворогу!

Нагадаємо, що на базі Білоцерківського національного аграрного університету відбулося відкриття другого в області Центру ветеранського розвитку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram