#

У Макарівській громаді пройшли виїзні консультації лікарів "Охматдиту"

23.02.2024 19:00
У Макарівській громаді пройшли виїзні консультації лікарів "Охматдиту"
Фото з мережі інтернет

У Макарівській громаді лікарі НСДСЛ "Охматдит" проконсультували близько 180 дітей, які втратили батьків під час війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Укрінформ".

За день такого прийому діти отримують консультації фахових спеціалістів, лабораторні дослідження, електрокардіограму, за необхідністю дітей скеровують на дообстеження в поліклініку або на госпіталізацію в профільне відділення лікарні.

Такі виїзди "Охматдит" регулярно проводить такі виїзди з початку деокупації Київщини і в низці областей. Загалом, з травня 2022 року фахівці лікарні обстежили понад 23 тисячі дітей. Близько 10% з них скеровують на госпіталізацію, 30% - на додаткові обстеження і консультації.

Завідувачка першого педіатричного відділення "Охматдиту" Ольга Медведева зазначила:

Ми бачимо, що перебування в закритих приміщеннях, підвальних укриттях, переживання викликають розвиток так званих психосоматичних захворювань. Зараз часто у дітей виникають проблеми ендокринної системи, бо вони «заїдають» стрес, є зниження соціальної і фізичної активності, зʼявилася і надмірна вага, і підвищення рівня цукру і проблеми з щитоподібною залозою, порушення шлунково-кишкового тракту. Погіршення якості повітря викликає зростання і алергологічних, пульмонологічних проблем. Також з нами завжди їздять і медичні психологи, які надають фахові консультації для дітей і за необхідності і для батьків

Нагадаємо, що 18 лютого у Макарові відбулися збори релігійних громад парафії Святого Дмитрія Ростовського та Свято-Іллінської парафії Київської єпархії Української православної церкви.

Читати "Моя Київщина" у Telegram