#

У Макарівській ОТГ рашисти вкрали старосту села

26.03.2022 08:40
У Макарівській ОТГ рашисти вкрали старосту села
Ольга Сухенко та її рідні

Російській військові викрали у селі Мотижин Макарівської ОТГ старосту села та її родину

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "suspilne.media", 23 березня додому до старости Мотижина Ольги Сухенко, приїхали російські військові. Спершу вони провели обшук, забрали автомобіль і поїхали.

Як розповів родич родини Владислав, вдруге повернулись за Сухенко та її чоловіком:

З початку воєнних дій, сім’я категорично була проти того, щоб виїжджати з села, вони зрозуміли, що людям потрібна буде допомога, допомагали ліками, продуктами. Спершу прийшло близько 10 окупантів, вони забрали автомобіль, Тойота Авенсіс. Їхній син Олександр мені розповів, що вони не будуть нікого чіпати. Згодом, сусіди вже чули техніку біля подвір’я, очевидно забрали і Олександра. Де вони знаходяться, невідомо, зв’язку немає.

За словами дівчини Олександра Дар'ї Беленіциної, під час обшуків 23 березня окупанти близько години допитували родину. Її хлопця викрали цього дня.

Вона зауважила наступне:

23 березня Саша написав своїй рідній сестрі повідомлення, про те, що з ними все добре і зв'язку не буде. Після цього на зв'язок не виходили. Також, вчора ввечері працював генератор, зазвичай його виключають, є думка, що в домі були окупанти.

Родичі також розповіли, що після викрадення звернулись до Бучанської районної поліції, там написали заяву. Також, про викрадення повідомили СБУ.

За даними поліції Київської області, заяву про викрадення отримували, але Мотижин наразі окупований, тому перевірити чи викрадені староста села та її сім'я поки не можуть.

Нагадаємо, що 24 березня у селі Лук'янівка Баришівської ОТГ росіяни знищили Храм Вознесіння Господнього.

Читати "Моя Київщина" у Facebook