#

У Макарівській ОТГ виготовлятимуть ікру з равликів

06.08.2021 20:45
У Макарівській ОТГ виготовлятимуть ікру з равликів
Фото з мережі Інтернет

На території колишнього колгоспу в селах Наливайківка та Почепин Макарівської селищної ради  вирощують равликів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "agronews.ua".

За перший рік продуктивність фабрики складала 70 тон равликів.

Карантин вніс свої корективи щодо бізнес-плану підприємства і тому на другий рік роботи було прийнято рішення зменшити продуктивність та зосередитися на розбудові інфраструктури підприємства. Сьогодні у власника Наливайківської фабрики Івана Осюка плани по створенню закритого циклу вирощення равликів – від ікри до готових продуктів з м’яса равликів.

Вирощують в Наливайківці Helix aspersa Мюллер, а не звичайних польових, на спеціальних полях-квадратах. Там знаходиться равликова ікра. Одне таке поле має площу 1 га, ви тільки уявіть. Зверху розміщенні дерев’яні щити, які з певною частотою поливаються водою. Ось в таких умовах і ростуть равлики. Якщо погода похмура, вони перебувають зверху на щитах, якщо на вулиці спекотно, то равлики ховаються під щити.

Равликів з Наливайківки купляють як в Україні так і закордоном. В реалізації равликів підприємство співпрацює з компанією "Volutee".

На сьогодні у підприємстві працюють всього 20 працівників, але із розширенням технологічних процесів, будуть збільшувати і працівників. Крім того, на сезонні роботи наймають велику кількість працівників. Переважно це мешканці Наливайківки та Ніжилович.

Нагадаємо, що на Київщині продовжують збір пшениці, ячменю, гороху та ріпаку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: