#

У Макарівському районі працює перша в Україні вертикальна ферма (ВІДЕО)

10.09.2020 18:52
У Макарівському районі працює перша в Україні вертикальна ферма (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У селі Фасова Макарівського району процвітає перша в Україні вертикальна ферма, у тепличному інноваційному комплексі якої цілий рік вирощують понад 25 найменувань різної зелені

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Факти".

Варто зауважити, що на фермі працює інноваційний тепличний комплекс, де вирощують зелень і пряні трави методом аеропоніки. Слід додати, що еаеропоніка та гідропоніка – два найбільш прогресивні методи вирощування рослин.

Цікаво, що все обладнання ферма робить сама – від труб, за допомогою яких живиться зелень, до ємностей для рослин. До того ж, ІТ-команда тепличного комплексу розробила програмне забезпечення, яке автоматично вмикає освітлення і полив.

Усю продукція під торговельною маркою "Грядочка" продають на сайті з доставкою додому.  За рослинами на фермі встановлено особливий догляд: ставлять москітні сітки в приміщенні, захищають від комах, контролюють стан зелені, та головне – жодної хімії.

Зауважимо, що фермери та власники невеликих агрогосподарств закликають народних депутатів прийняти законопроект №3131-д, спрямований на детінізацію агропромислового комплексу.

Цей закон пропонує встановлення мінімальної суми податків, яку повинен заплатити орендар або власник землі – поставлене податкове зобов’язання (ПНО).

Передбачається, що ПНО буде запроваджуватися поетапно. Перехідний період для середніх та великих аграрних підприємств – три роки, після цього ставка ПНО складе 4,5% від нормативно-грошової оцінки землі (НДО) – приблизно 1 220 грн за гектар.

Нагадаємо, що прокуратура розкрила умисне вбивство, яке сталося 30 червня минулого року в одному із сіл Макарівського району.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: