#

У Макарові, Нових та Старих Петрівцях відновили роздільний збір відходів (ФОТО)

07.02.2023 09:30
У Макарові, Нових та Старих Петрівцях відновили роздільний збір відходів (ФОТО)
Фото з місця подій

Компанія Nestlé в Україні спільно з компанією Veolia відновили проєкт роздільного збору окремих видів відходів упаковки на території Петрівської та Макарівської громад

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресреліз Nestlé.

Зауважується, що роздільний збір та системне вивезення відходів було вперше перезапущено після початку повномасштабного вторгнення та звільнення окупованих територій Київщини. Станом на 6 лютого вивезено вже майже 30 тонн відходів.

Перед повторним запуском проєкту фахівці обстежили контейнери для роздільного збору відходів на предмет наявності в них вибухонебезпечних предметів.  Підрозділи ДСНС спільно з працівниками Veolia провели експертизу вмісту контейнерів та організували їх подальшу безпечну експлуатацію.

Директор з корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestlé в Україні і Молдові розповів:

Після кількамісячної перерви спричиненої початком повномасштабної війни, наша компанія знайшла можливості відновити реалізацію проєкту, незважаючи на усі виклики. Цей крок є не лише ознакою стійкості бізнесу та внеском у благоустрій громад, а також і сигналом відновлення в галузі. Підтримка громад є невід’ємною частиною нашої діяльності та входить до програми Створення спільних цінностей, спрямованої на вирішення глобальних соціальних та економічних проблем.

Довідково: Спільний проєкт компанії Nestlé та Veolia під назвою "Маяк" (Lighthouse) було започатковано у вересні 2020 року для реалізації принципів розширеної відповідальності виробників товарів в упаковці та як приклад дбайливого ставлення до навколишнього середовища задля сталого та успішного розвитку громад.

Нагадаємо, що у Ніжиловицькій гімназії, яка знаходиться у селі Ніжиловичі Макарівської ОТГ стартувала акція "Здай російську книгу – допоможи ЗСУ".

Читати "Моя Київщина" у Telegram