#

У Межигір’ї вже понад 50 хворих лебедів

08.02.2021 13:20
У Межигір’ї вже понад 50 хворих лебедів
Фото з місця події

До національного парку "Межигір’я", що на Вишгородщині, небайдужі люди привозять хворих лебедів, через що у парку таких вже більше п’ятидесяти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Сергія Григор’єва у Facebook.

Сергій Григор’єв – провідний біолог-методист парку "Межигір’я". Він розповідає, що цьогоріч надто багато таких пернатих, які потребують серйозної допомоги.

50 проблемних лебедів! Їхнє життя і лікування не закінчується після фотографування на фоні центрального входу. Потрібно з кожним працювати. Потрібен час, кошти, головне – умови для утримання, – зауважує Григор’єв.

6 лютого, розповідає біолого, люди знайшли і привезли у Межигір’я лебедя, що вмерз у кригу. А наступного дня привезли ще двох птахів. Одного з них, якого Григор’єв назвав везунчиком, знайшли на Жуковому острові.

Йому дуже пощастило, тому що знайшлись добрі й небайдужі люди, які, попри сильний мороз, вирішили погуляти на природі. Погуляли і знайшли це замерзле диво, – зазначає Сергій Григор’єв.

Його будні у притулку для лебедів непрості. Бо деяких ослаблених лебедів доводиться навіть годувати індивідуально – за допомогою зонда.

У притулку для лебедів немає загонів чи спеціальних кліток. Птахи можуть літати де завгодно, і навесні навіть покинути парк. Проте, за словами Сергія, немало й таких, які назавжди залишаються в Межигір’ї, і їхнім домом назавжди стає Ракове озеро.

Нагадаємо, що приватний притулок для тварин "Бест Френдс", який знаходиться поряд із селом Фасова Макарівської селищної громади Бучанського району, відрізаний від світу через негоду.

 


Читати "Моя Київщина" у Facebook