#

У Мін'юсті розповіли про співпрацю з місцевими громадами

01.02.2022 14:00
У Мін'юсті розповіли про співпрацю з місцевими громадами
Кирило Міненко

Начальник Центрального міжрегіонального управління Мін'юсту Кирило Міненко розповів про партнерство між громадами та міністерством

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

В інтерв'ю "Моїй Київщині" посадовець зазначив, що Мін'юст мав пілотний проєкт стосовно електронного взаємозв’язку між нотаріусами та БТІ (Бюро технічної інвентаризації), який вже розповсюдився на регіони України. Наприклад, людина захотіла відчужити квартиру, придбану до 2013 року, коли облік всього нерухомого майна проводило БТІ. Раніше для цього потрібно було пройти складний шлях для отримання документів, але зараз все побудовано за принципом єдиного вікна.

Уже не потрібно контактувати з БТІ, а всю процедуру можна зробити в нотаріуса. Кирило Міненко зазначає, що це дуже зручно, особливо під час пандемії. Окрім того, така схема гарантує достовірність та захищеність інформації, тому що були випадки підробки документів.

За словами посадовця, проєкт зробили на базі вже існуючої системи електронної взаємодії між установами Києва. Тепер це хочуть зробити на території Київської області. Міненко додав, що Мін'юст має зв'язок із територіальними громадами, проводить семінари та надає консультації.  Чиновник попередив, що у межах області проєкт буде реалізувати трохи складніше, адже тут знаходиться декілька БТІ, що належать різним територіальним громадам.

Нагадаємо, що начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Кирило Міненко розповів, хто є рекордсменом за кількістю боргів на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Telegram