#

У Миронівці обговорили ситуацію зі сказом на території громади

29.04.2021 18:48
У Миронівці обговорили ситуацію зі сказом на території громади
Фото з місця події

У Миронівській міській раді обговорили випадки зараження сказом у місті та на прилеглих територіях

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку " Миронівська міська рада" у Facebook.

В стінах Миронівської міської ради відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії за головування міського голови Віталія Савенка.

Минулого року через випадки зараження домашніх тварин на сказ місто Миронівка та село Зеленьки разом з прилеглими територіями були оголошені зонами з карантинними обмеженнями.

Впродовж року ветлікарями Миронівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області було проведено 658 щеплень домашніх тварин (котів та собак) в Миронівці, 726 у Зеленьках та 2895 щеплень на території раніше діючого Миронівського району. Зважаючи на проведений комплекс ветеринарних заходів та відсутність нових випадків захворювання тварин на сказ, карантинні обмеження у Миронівці та селі Зеленьки було знято.

Про забезпечення Миронівської опорної багатопрофільної лікарні вакцинами проти сказу доповіла т.в.о. головного лікаря закладу Тетяна Войтюк:

Минулого року ми були забезпечені 37 дозами вакцини проти сказу. Їх усі роздали. Цього року такого забезпечення немає. Проте деякі аптеки міста пропонують придбати такі вакцини за попереднім замовленням.

Нагадаємо, що в місті Миронівка зводять фізкультурно-оздоровчий комплекс, який дасть можливість розвивати спорт у громаді.

Читати "Моя Київщина" у Facebook