#

У "Софії Київській" представлені полотна молодого художника з Обухівщини

15.12.2023 15:10
У "Софії Київській" представлені полотна молодого художника з Обухівщини
Ярослав Ткаченко

Молодий і талановитий художник з Трипілля на Обухівщині Ярослав Ткаченко представляє свої роботи у Національному заповіднику "Софія Київська"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Хроніки Обухова.

Восени стартував ювілейний щорічний пленер у Національному заповіднику "Софія Київська". Захід об’єднує художників різного віку, різних рівнів фахової підготовки – учнів художніх шкіл та студентів мистецьких вищих навчальних закладів, дорослих майстрів та художників-аматорів.

Кожен учасник пленеру обирає і зображає локацію, яка йому до вподоби із запропонованих – найголовнішу християнську святиню "Софію Київську", Музей "Золоті ворота", Кирилівську або Андріївську церкви. Завершується Софійський пленер підсумковою виставкою, на якій пленеристи демонструють різні пам’ятки і різні композиційні підходи до трактування їх, різні техніки і манери малювання.

Роботи пензля талановитого художника Ярослава Ткаченка можна оглянути на виставці, яка проходить у Брамі Заборовського, упродовж грудня й до середини січня (2023-2024 рр.).

Нагадаємо, що через наслідки поранень помер відомий український актор і режисер-документаліст Андрій Павленко, який народився на Обухівщині.

Читати "Моя Київщина" у Telegram