#

У німецькій столиці виставили авто із Бучі, в якому розстріляли чотирьох людей (ФОТО)

23.08.2022 12:00
У німецькій столиці виставили авто із Бучі, в якому розстріляли чотирьох людей (ФОТО)
Фото з місця події

У центрі Берліна встановили спалене авто із Бучі, в якому навесні російські солдати розстріляли чотирьох пасажирок, котрі намагалися втекти від окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "DW українською" у Facebook.

У цьому авто їхала волонтерка Жанна Каменєва, яка займалася евакуацією людей з Бучі та перестала виходити на зв’язок на початку березня. 5 березня жінка везла з Бучі до Києва свою співробітницю з 14-річною дочкою і сусідку, коли машину розстріляли з БТР і, ймовірно, з автоматів, унаслідок чого авто згоріло і всі четверо людей загинули.

За словами посла України Андрія Мельника, виставка у Берліні "Testament of Bucha" ("Заповіт Бучі") може спонукати жителів і уряд Німеччини більше допомагати Україні у боротьбі із загарбником. Посол сказав:

Допомога, яку ми цінуємо і вдячні, на жаль, не є достатньою, щоб цю війну зупинити.

До слова, у жовтні Андрій Мельник залишить посаду і повернеться до Києва. Зараз він закликав надати Україні ще більше сучасного озброєння:

Цю війну можна зупинити лише на полі бою, лише так можна змусити Путіна повернутися до реальності, вказати йому межі, і лише тоді може з'явитися реальний шанс на мир.

Нагадаємо, що 18 представників Асоціації європейських міст "Eurocities" побували у деокупованих Ірпені, Бучі та Бородянці.


Читати "Моя Київщина" у Telegram