#

У КОДА на програму "Здоров’я Київщини" хочуть виділити 140 млн грн

08.12.2021 15:40
У КОДА на програму "Здоров’я Київщини" хочуть виділити 140 млн грн
Фото з місця події

Сьогодні, 7 грудня, на зустрічі Київської облради із керівниками департаментів КОДА було розглянуто проєкти освітньої та медичної програм на 2022 рік

 Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на "Київський регіон".

Під час наради департамент освіти і науки КОДА запропонував виділити на програму розвитку системи освіти Київщини 47 млн 259 тис грн, а департамент охорони здоров’я КОДА виступив із пропозицією виділити на програму "Здоров’я Київщини" 140 млн грн.

Надалі обидві програми розглядатимуть на профільних комісіях, комісії із питань фінансів та бюджету та комісії соціально-економічного розвитку.

Депутат обласної ради Станіслав Семергей виступив проти виділення такої великої грошової суми на програму "Здоров’я Київщини". Він аргументує свою позицію тим, що Департамент охорони здоров’я не надав ніякого обґрунтування коштам, які заплановано витратити. Станіслав Семергей пояснив:

Переконаний, що такі важливі питання як визначеня обсягу бюджетних коштів для закупівлі медобладнання, кількості одиниць та його виду в умовах ковіду мають бути досліджені профільними фахівцями, епідеміологами та іншими експертами, які мають офіційно мають надати юридичний висновок та рекомендації.

Депутат наголосив, що усі кошти програми повинні бути витрачені виключно на якісне вирішення актуальних проблем населення.

Нагадаємо, що Київська область зайняла третє місце за обсягом капітальних інвестицій

Читати "Моя Київщина" у Facebook