#

У парку "Київська Русь" відсвяткують Великдень за давніми традиціями

30.04.2021 12:45
У парку "Київська Русь" відсвяткують Великдень за давніми традиціями
Фото з мережі інтернет

У Стародавньому Києві Князівства Київська Русь ("Парк Київська Русь") з 1  по 4 травня відбудуться святкування Великодня за давніми традиціями

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Фраза.юа".

На території понад 20 га гостей чекає яскрава розважальна програма. Щодня вона починатиметься з урочистого привітання Великого Київського князя Володимира з частуваннями і сюрпризами. Княгиня Весна зачарує гостей запальними піснями, які виконає наживо. Потім всіх гостей запросять взяти участь в урочистому хресному ході до унікальної відтвореної Василівської церкви Х століття. На Великдень, 2 травня, в цьому унікальному храмі можна буде освятити страви.

Далі на гостей чекає святкова програма з кінними виступами, елементами джигитовки, а також унікальним дійством "Князівське полювання" з реконструкцією прийомів ведення бою з використанням різних видів середньовічної зброї. Окрім цього відбудеться костюмований турнір кінних лучників, переможці якого отримають можливість брати участь у Відкритому чемпіонаті України з верхової стрільби з лука "Скіфи", який пройде в Стародавньому Києві 15-16 травня.

На території парку буде фудзона, на якій можна покуштувати смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищах, як за стародавніми, так і за сучасними рецептами. Також на території працює готель.

Стародавній Київ відкривається о 10:00, початок програми о 13:30.

Адреса: село Копачів, Обухівський район.

Вартість вхідних квитків:

  • повний квиток для дорослого: 1, 3 і 4 травня – 230 грн; 2 травня – 250 грн;
  • для пенсіонерів і студентів – 150 грн; для дітей шкільного віку – 80 грн.,
  • для дошкільнят – безкоштовно.

Нагадаємо, що працівники НІЕЗ "Переяслав" зробили на території музею фотозону до Великодніхсвят.

Читати "Моя Київщина" у Telegram