#

У передмісті Києва відкрили безкоштовний реабілітаційний центр для дітей

28.07.2021 15:00
У передмісті Києва відкрили безкоштовний реабілітаційний центр для дітей
Фото з мережі Інтернет

У Петропавлівській Борщагівці запрацював безкоштовний Центр інклюзії та корекції "Єва"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Економічні новини".

Центр інклюзії та корекції "Єва" на 40 місць уже приймає відвідувачів. Тут безкоштовно допомагають дітям, які пройшли лікування онкології або ж мають інвалідність. Центр працює за підтримки холдингу TECHIIA.

Центр "Єва" розташований посеред соснового лісу в селі Петропавлівська Борщагівка. Зараз у "Єві" працює вісім фахівців: логопед, корекційні психологи, реабілітологи (в басейні та в залі ЛФК), арт-терапевт та масажист.

Тут надають допомогу дітям із інвалідністю з діагнозами:

  • ДЦП різних форм;
  • синдром Дауна;
  • РАС;
  • дитячий аутизм;
  • психічні розлади;
  • затримка мовлення;
  • вади слуху;
  • порушення опорно-рухового апарату;

Також допомагають повернутися до нормального життя дітям, які пройшли лікування онкології або зараз перебувають на лікуванні (якщо реабілітацію дозволяє і рекомендує лікар).

Директор Центру "Єва" Світлана Єжова розповідає:

Центр "Єва" фактично розпочався кілька років тому як програма реабілітації в басейні для дітей, які пережили лікування онкології. Віддача і фаховість наших реабілітологів дала помітні результати відвідувачам, і з допомогою холдингу TECHIIA ми переросли у повноцінний центр інклюзії та корекції з набором різнопланових фахівців.

Із березня 2021 року в "Єві" уже надали допомогу 120 дітям. Їх розділяють на курси по 40 дітей, із кожним курсом працюють два місяці. А при необхідності після перерви можна записатися на повторний курс. Усі заняття безкоштовні.

Керівний партнер холдингу TECHIIA Олег Крот коментує:

Ми з партнером Юрієм Лазебніковим майже два роки фінансували програму реабілітації в басейні, тому що вона давала реальні результати – після курсу діти виходили з басейну на власних ногах. Тому, коли з’явилася ідея масштабувати проєкт у професійний центр, ми погодилися профінансувати його діяльність. Такого спектру послуг діти, які цього потребують, навряд чи отримають у якомусь іншому місці. Тим більше, безкоштовно.

У "Єві" працюють з дітьми віком від 3 до 18 років. Зараз триває запис на курс, який розпочнеться у листопаді. Деталі за телефоном (067) 521 7992 або на сторінці "Єви" у Facebook.

Адреса центру: село Петропавлівська Борщагівка, вулиця Шевченка, 98.

Нагадаємо, що 27 липня на Одещині до Овідіопольської лікарні потрапили з отруєнням гімнастки, які приїхали з Київщини відпочивати на морі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: