#

У Переяслав відкрили Центр розвитку підприємництва

23.09.2019 11:28
У Переяслав відкрили Центр розвитку підприємництва
Фото з місця відкриття

У п’ятницю, 20 вересня, на базі Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості відбулося урочисте відкриття Центру розвитку підприємництва

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Переяслав-Хмельницької міської ради та виконавчого комітету.

Мета його створення – комплексний підхід до підтримки підприємницької ініціативи осіб працездатного віку в інтересах територіальної громади, створення нових робочих місць.

У заході взяли участь: директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук, директор департаменту соціального захисту населення КОДА Ігор Мещан, начальник відділу організації профорієнтації Київського обласного центру зайнятості Тетяна Дем’янюк, міський голова Тарас Костін, його заступники Валентина Губенко та Наталія Устич, в.о. голови РДА Андрій Коркач, заступник голови райради Іван Бугаєнко, директор Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості Любов Красова, керівники профільних управління у сфері соцзахисту, голови ОТГ, фізичні особи-підприємці та гості.

Денис Георгійович відмітив, що відкритий у Переяславі Центр – вже третій на Київщині, а в Україні – десятий і висловив вдячність міській та районній владі за сприяння у створенні цього Центру. Також висловив сподівання, що Центр буде сприяти розвитку жителів міста – як особистісному, так і у сфері ведення підприємницької діяльності.

З метою посилення співробітництва та координації зусиль в сфері сприяння розвитку підприємництва на Переяславщині було укладено восьмисторонню Угоду про співпрацю у сфері сприяння розвитку підприємництва між Переяслав-Хмельницькою міською радою, Переяслав-Хмельницькою районною державною адміністрацією, Переяслав-Хмельницькою районною радою, Дівичківською, Студениківською, Циблівською та Ташанською сільськими ОТГ та Переяслав-Хмельницькою міськрайонною філією Київського обласного центру зайнятості.

За допомогою відеопрезентації присутні ознайомилися з філософією, ідеєю та концепцією діяльності Центру розвитку підприємництва, його завданнями, принципами функціонування середовища підтримки підприємців, переваги тощо. Також оглянули матеріально-технічне оснащення, методичне наповнення та інформаційне забезпечення Центру.

Варто зауважити, що послуги новоствореного сервісного майданчика для підтримки підприємництва будуть доступні не тільки мешканцям Переяславщини, а й ближніх районів.

Всім бажаючим на безоплатній основі будуть надаватися послуги з професійної орієнтації – тематичні семінари і тренінги, консультації щодо особливостей започаткування власної справи, тестування на предмет успішності в сфері підприємництва (краш-тест, або перевірка бізнес-плану на реалістичність), консультації вузькопрофільних фахівців, наприклад, у сфері податків чи фандрейзингу, майстер-класи і тренінги від успішних підприємців (менторів); послуги з підбору і конкурентного відбору персоналу тощо.Здобувати необхідні знання з основ підприємництва можна буде як на етапі започаткування, так і ведення власної справи.

Клієнти центру: шукачі роботи – безробітні особи, що мають право на отримання одноразової допомоги по безробіттю для започаткування власної справи; шукачі роботи, які готові започаткувати власну справу самостійно, а також зайняті особи-підприємці, особи, які працюють за наймом, але цікавляться підприємництвом; учні шкіл, студенти вищих та професійно-технічних навчальних закладів, інвестори та ін.

Також нагадаємо, що 18 вересня стало відомо про призначення кандидата в депутати по 94 округу Ольги Туній на посаду прес-секретаря голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: