#

У Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ розпочали реконструкцію терапевтичного корпусу

23.11.2020 13:50
У Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ розпочали реконструкцію терапевтичного корпусу
Фото з місця події

Нещодавно в Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ на першому поверсі терапевтичного корпусу розпочалися демонтажні роботи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав. City".

Там зроблять приймальне відділення у форматі екстреної стаціонарної допомоги найсучаснішого рівня. Оновлення здійснюється згідно з державним проєктом "Emergency". Його запровадили для опорних лікарень госпітальних округів. Фінансується реконструкція з державного бюджету та співзасновниками закладу пропорційно.

Стартова вартість реконструкції Переяславської лікарні становила 39 млн 889,8 тис грн. Свою долю місцеві бюджети зібрали вчасно і 23 липня ЦРЛ оголосила тендер на проведення будівельних робіт.

Переможця визначено було ТОВ "ВІАЛОК БІЛД". У компанії є досвід аналогічної реконструкції Бориспільської лікарні.

Проте учасники торгів оскаржували і це рішення тендерного комітету. Більше того, за скаргою "громадських об'єднань" незалежний моніторинг проводила державна аудиторська служба. Це зайняло ще півтора місяці дорогоцінного часу.

Переяславська лікарня як одна з провідних в області на цю реконструкцію отримала додатковий фінансовий бонус від уряду майже на 20 млн грн. Проте умовою було дотримання термінів — до 25 жовтня на об’єкті мали бути виконані більшість робіт.

Як очевидно, що через усі ці бюрократичні перепони зараз ми не вкладаємося в терміни. Хоча в області, де буде реконструкція ще 12 аналогічних приймальних відділень, поки зробили її тільки дві лікарні. Днями з цього приводу в облдержадміснтарції була нарада. Я спілкувалася з директорами інших закладів, які у цій програмі. Сподіваємося, що обумовлені терміни будуть переглянуті і ми отримаємо обіцяне фінансування від держави, - коментує директорка ЦРЛ Лариса Кузьменчук.

Лариса Кузьменчук зауважила, що при розробці проекту вони повноцінною основою взяли урядовий брендбук. Тобто це не обмежиться заміною вікон чи фарбуванням стін, а буде дійсно капітальне оновлення за найсучаснішими стандартами світової медицини. Знову ж таки з будівельними роботами теж не гнатимуть, бо є технологічні вимоги і часові обмеження для кожного етапу, а це - якість, надійність і довговічність зробленого.

У нас справді амбітний проєкт - він найбільший. Ми намагаємося зробити так, щоб в кінцевому результаті він став і найкращим, - сказала директорка медзакладу.

Згідно з проєктом "Emergency", приймальне відділення матиме єдині стандарти облаштування приміщень та перелік обладнання. Додатково МОЗ України закупить УЗД-апарат, ендоскопічне обладнання, кардіомонітори, дефібрилятор, апарат ШВЛ, лабораторне обладнання, МРТ, ангіограф.

Нагадаємо, що 17 листопада депутати Переяславської міської ради обрали новим секретарем Лідію Миколаївну Оверчук.

Читати "Моя Київщина" у Telegram