#

У Переяславі обмежили рух вантажівок

26.04.2021 18:25
У Переяславі обмежили рух вантажівок
Фото з мережі Інтернет

На черговій сесії Переяславської міської ради прийняли рішення "Про обмеження руху вантажних транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т транзитом через місто та житлові зони"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав.city".

Уже значний час влада міста намагається боротися із заїздом у мікрорайон Підварки автофур, які завдають істотної шкоди дорожньому покриттю, ускладнюють рух легкового транспорту та погіршують екологічний стан довкілля.

Перший заступник міського голови Анатолій Фесенко, на якого депутати поклали відповідальність за виконання цього рішення, зазначив:

Ми використовуємо досвід інших міст щодо вирішення подібних проблем. Там "закривали" в’їзд фурам на період проведення ремонтних робіт на дорогах місцевого значення. Оскільки такі роботи тривають і у нас, цей досвід доцільно запозичити.

Зазначається, що механічні засоби примусового спрямування (бетонні блоки), які перешкоджатимуть маневруванню фур з причепами, будуть встановлені при в’їзді в місто з боку Черкас та в селі Чирське, біля мосту через річку Броварка.

Блоки будуть розставлені таким чином, що автофури не зможуть пройти ці перешкоди. Іншим великим вантажівкам вони не завадять. На всіх необхідних ділянках доріг мають бути встановлені відповідні попереджувальні та заборонні дорожні знаки.

Також нагадаємо, що 26 квітня в місті Переяслав частина учнів початкових класів не прийшли на навчання через низьку температуру в класах.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: