#

У Переяславі відкрили виставку картин Альберта-Лейзера Фельдмана (ФОТО)

07.03.2024 08:04
У Переяславі відкрили виставку картин Альберта-Лейзера Фельдмана (ФОТО)
Фото з місця події

Вчора, 6 березня, у Переяславі відкрилась виставка картин Альберта-Лейзера Фельдмана, яку приурочили до 165-ї річниці від дня народження класика єврейської літератури Шолом-Алейхема

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Інформатор

6 березня у мистецькій галереї Переяславського центру культури та мистецтв відкрили виставку картин Альберта-Лейзера Фельдмана "Колоритні епізоди штетла". На ній представили 15 картин художника. Експонуватиметься виставка до 27 березня, побачити її можна у будні з 10:00 до 16:00. На відкриття прийшли працівники відділу культури та туризму, діти та інші охочі. Розпочав захід музикант Владислав Брик, який виконав єврейські твори "Хава наґіла", "Сім-сорок" та "Шолом-Алейхем". Самого художника на презентації не було, зараз він перебуває в Ізраїлі. 

Альберт Фельдман виклав на полотні розповіді Шолом-Алейхема з творів про жителів штетлу, де проживали євреї. Саме через це виставка має назву "Колоритні епізоди штетла". Серед героїв картин можна побачити і маленького Шолом-Алейхема. Він зображений на картині, яка називається "Можна записати". Ініціаторка виставки, голова Товариства єврейської культури та завідувачка будинку культури села Гайшин Ірина Кучеренко розповіла історію переяславського єврейства у ХІХ столітті та закликала всіх охочих відвідати виставку.

Альберт-Лейзер Фельдман – ізраїльський та український художник, суспільний діяч, доктор психології, засновник Інституту розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр. Лікар і психолог за освітою, протягом останніх років професійно займається живописом. Член спілки художників Ізраїлю та України. Особливість творчості Альберта Фельдмана полягає у здатності поєднувати мистецтво та професійну діяльність. Живопис художника – це характерні портрети, емоційні пейзажі, жанрові сцени та соковиті натюрморти. Його роботи неодноразово виставлялися у музеях і галереях України.

Нагадаємо, що у Переяславі поліція спільно із співробітниками ГУ СБУ у місті Києві та Київській області викрили налагоджене підпільне виробництво підакцизної продукції.




Читати "Моя Київщина" у Facebook