#

У Переяславі випробували електробус (ФОТО)

11.04.2018 15:12
У Переяславі випробували електробус (ФОТО)

Учора, 10 квітня, до Переяслава на запрошення виконкому міської ради прибув Арсеній Абдураімов, представник ТОВ «СКАЙВЕЛЛ Україна» – офіційного дистриб’ютора компанії «Skywell», що в перекладі означає «небесне задоволення», аби провести демонстраційні випробування електробуса на дорогах нашого міста.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини". 

Начальник управління економіки міськвиконкому Наталя Устич, 43 роки, розповіла, що свого часу міська рада прийняла рішення про організацію транспортного цеху на базі ВУКГ.

– Нині підшуковуємо громадський транспорт, який би міг задовольнити потреби жителів міста. Плануємо для цього використати європейські програми з покращення екологічного стану міста завдяки використанню електробусів для транспортного сполучення. Один із таких варіантів може бути китайський електробус «Skywell», який сьогодні приїхав до Переяслава, аби ми змогли випробувати його на наших вулицях. На його оглядини міська рада запросила всіх зацікавлених осіб, керівників підприємств, приватних

Окрім придбання електробусів, у планах – встановити кілька електрозаправок. Річ в тім, що кількість електромобілів постійно зростає і нашому місту-музею конче необхідно мати такі заправки, аби гості, туристи, які подорожують на електромобілях чи електробусах, могли своєчасно поповнити запас електроенергії для своїх транспортних засобів.

Арсеній Абдураімов розповів, що через рік планується проводити крупновузлове складання цих автобусів в Україні. А поки що такі автобуси випускають в місті Нанкін, КНР:

– Підприємство було створене у 2000 році, і уже з 2014-го розпочало випуск електробусів. Нині вони експлуатуються не лише у Китаї, а і в Канаді. Китайські виробники планують вийти на європейський ринок за сприяння України. У січні в Україну було поставлено два електробуси для проведення ходових випробовувань. Вони повністю адаптовані до наших погодних умов та наших доріг. Це найекономічніший вид міського транспорту. Якщо тролейбус використовує близько 3 кіловатів електроенергії на 1 кілометр шляху, то електробус – лише 0,75, причому заряджання акумуляторів проводиться у нічний час за дешевшим тарифом. Пробіг автобуса на одному заряді – 300 кілометрів. Проводячи випробування у Києві, ми їх використовували на найдовших маршрутах, і заряду вистачало на весь час роботи міського транспорту. В електробусі встановлена система клімат-контролю: взимку – опалення салону, влітку – кондиціювання. Вартість в залежності від розмірів та комплектації електробусу становить 240-350 тис. доларів США. Модель, яку ми сьогодні презентуємо, вартує 300 тисяч. Фірма забезпечує гарантійне обслуговування електробуса впродовж трьох років. На акумулятори виробник надає п’ять років гарантії.

Електробус обладнаний пандусом, тож до салону безперешкодно можна зайти як із дитячою коляскою, так і заїхати на інвалідному візку.

Перевізники, які прийшли подивитись на «небесне задоволення», із жалем констатували, що ціна для них завелика, але погоджувались, що саме за таким міським транспортом майбутнє. Арсеній Абдураімов повідомив, що електробус можна придбати в лізинг через «Газбанк» під 5 відсотків річних. Міський голова Тарас Костін доручив управлінню економіки міськвиконкому детально вивчити, яким чином можна найвигідніше придбати для міста кілька таких електробусів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: