#

У Переяславі вже понад сім місяців розшукують місцевого жителя (ФОТО)

09.08.2021 09:31
У Переяславі вже понад сім місяців розшукують місцевого жителя (ФОТО)
Руслан Ващенко

Мешканець Переяслава Руслан Ващенко зник біля ресторану "Смерекова хата" 21 грудня 2020 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

До журналістів звернулася за допомогою переяславка Ганна Ващенко, син якої зник безвісти понад сім місяців тому. Ще 21 грудня минулого року Руслан пішов із дому і досі не повернувся. Працював син вантажником в переяславському магазині АТБ. Того ранку він прийшов додому з нічної зміни, зателефонував матері та попросив 500 грн, аби привітати хрещницю з днем народження.

Живе його хрещениця зі своїми батьками у Переяславі, у багатоповерховому будинку, який називають "Олімпійський". Недовго погостювавши, син зі знайомими йому хлопцями у магазині "Теремок" випив чаю і повернувся додому. Згодом він зустрівся з друзями біля магазину "Екзотика". Звідти зателефонував до своєї куми, яка живе в Циблях, і сказав їй, що через кілька хвилин буде в неї. Однак, замість того, щоб поїхати в Циблі, Руслан у компанії тих же друзів на таксі поїхав до ресторану "Смерекова хата", що біля лісового озера.

Що було далі, матері невідомо. Відомо лише те, що ті молоді люди приїхали додому, а від Руслана пропав і слід.

Ганна Ващенко дивується:

Й донині не можу допитатися в них, чому вони не забрали з собою мого Руслана, адже надворі вже був глибокий ще й морозний вечір.

Із моменту зникнення Руслана мама Ганна вже багато разів зверталася до поліції із заявами. За клопотанням слідчих водолази ще взимку двічі прочесали дно озера поблизу "Смерекової хати". Залучали до пошуків й солдатів із військової частини, що в Дівичках.

Вона додала:

Не знаю, як жити мені далі. Понад тридцять років тому я поховала свого чоловіка Віктора. З ним я народила єдину дитину. Сподівалася, що Руслан догледить мене до старості. Син неодружений, тож і внуків я не маю. А тепер і думати боюся, що з сином сталося щось страшне, непоправне.

Як повідомили в поліції, за цією справою відкрите кримінальне провадження за ст. 115 ККУ (розшук безвісно зниклої особи).

У дописі йдеться:

Якщо комусь відома будь-яка інформація про місцеперебування Ващенка Руслана Вікторовича, 27.07.1978 року народження, повідомте про це в поліцію за номером "102". Прикмети розшукуваного: зріст 185 см, вага – близько 120 кг. Він був одягнений в куртку та штани кольору хакі та кросівки зі світловідбивачами.

Нагадаємо, що 4 серпня у селі Велика Каратуль Переяславської ТГ чоловік вкоротив собі віку.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: