#

У Переяславі затримано злочинців, які "вибивали" гроші з бізнесменів (ФОТО, ВІДЕО)

14.10.2021 11:40
У Переяславі затримано злочинців, які "вибивали" гроші з бізнесменів (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця подій

В одному з ресторанів Переяслава співробітники СБУ затримали зловмисників під час передачі "данини"  від підприємців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ГУ СБУ у місті Києві та Київській області" у Facebook.

СБУ затримала лідерів злочинного угруповання, які залякували власників малого і середнього бізнесу та вимагали з них гроші. Бандити погрожували мешканцям та вдавались до фізичного насильства. Цими методами вони планували встановити і поширити свій злочинний вплив на території столичного регіону.

Правоохоронці встановили, що до складу угруповання входило троє жителів Переяслава. Їх координував кримінальний авторитет, який раніше неодноразово притягався до відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Члени банди вимагали з людей повернення неіснуючих боргів, а з підприємців - щомісячну "данину". У разі відмови платити гроші, злочинці групи погрожували фізичною розправою. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання $10 тис з двох бізнесменів, які займалися виготовленням і продажем виробів із дерева.

Затриманим повідомлено про підозру ч 2 ст 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, у помешканні одного із організаторів угруповання правоохоронці виявили велику партію наркотиків, пакувальний матеріал та ваги. Вилучені речовини направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження за 1 ст 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч 2 ст 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, що незаконний видобуток піску на Київщині спричинив понад 342 млн грн збитків.



Читати "Моя Київщина" у Facebook