#

У підпільній типографії поблизу Білої Церкви виготовляли екстремістську літературу

26.01.2022 08:40
У підпільній типографії поблизу Білої Церкви виготовляли екстремістську літературу
Фото з місця подій

Служба безпеки України заблокувала діяльність пропагандистів, які виготовляли екстремістську літературу в підпільній типографії біля Білої Церкви

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ГУ СБ України у м. Києві та Київській області" у Facebook.

Зазначимо, що до організації причетні мешканець Київщини, власник книгарні та два його бізнес-партнери.

У межах захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки та протидії гібридній агресії РФ Служба безпеки України заблокувала масштабний канал розповсюдження забороненої в Україні екстремістської літератури.

Майже рік приховано доставляли з РФ літературу, спрямовану на пропаганду культу насильства, расової та національної нетерпимості та дискримінації. Організатори замовляли книги з РФ через інтернет та приховано доставляли їх до України.

Частина літератури виготовлялася в підпільній друкарні – у приміщенні книгарні біля Білої Церкви. Під час обшуків, проведених у приватних будинках правопорушників, правоохоронці виявили та вилучили:

  • близько 40 екземплярів заборонених книг;
  • комп'ютери на місці злочину;
  • фінансові документи, що підтверджують факти збуту літератури.

Зловмисникам мають оголосити про підозру за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак) та ст. 300 (ввезення, виготовлення чи розповсюдження творів, що пропагують культ насильства та жорстокості) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Київська обласна дитяча лікарня №2, що розташована в Білій Церкві, оголосила тендер на закупівлю рекламних послуг на майже 2 млн гривень.



Читати "Моя Київщина" у Facebook