#

У Погребах виявили рибного браконьєра з уловом на 116 тис. грн

01.04.2024 15:58
У Погребах виявили рибного браконьєра з уловом на 116 тис. грн
Фото з місця подій

У ніч на 1 квітня у Погребах на річці Кодак під час нересту виявили рибного браконьєра з уловом на 116 тис. грн 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Вісник Придесення".

31 березня 2024 року о 21:30 надійшла інформація від громадян про те, що в с. Погреби на річці Кодак невідомий громадянин встановлює сітки для лову риби.

В ході відпрацювання інформації було влаштовано спостереження в даному місці поліцейськими офіцерами громади.

1 квітня 2024 року близько 05:00 за допомогою тепловізійного приладу було помічено громадянина, який з берега збирав сітки. Ним виявився житель м. Києва.

Зловмисника було затримано на місці вчинення правопорушення. З метою встановлення суми збитків для кваліфікації даної події викликали рибоохоронний патруль. Згідно з актом сума завданих збитків склала 116 000 гривень (73 рибини різного виду). Це правопорушення підпадає під статтю 249 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що від сьогодні, 1 квітня, розпочалася щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов риби.

Риболовля у цей період дозволяється лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Водночас під час нересту забороняється пересування на водоймах всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади. Забороняється також здійснення промислового рибальства та підводного полювання.

Нагадаємо, що поліція Київщини задокументувала факт рибного браконьєрства на Вишгородщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook