#

У повітряному бою загинув льотчик із Бучі, який очолював "Привидів Києва"

03.10.2022 08:45
У повітряному бою загинув льотчик із Бучі, який очолював "Привидів Києва"
Загиблий льотчик Михайло Матюшенко

Під час виконання бойового завдання у повітряному бою героїчно загинув полковник Збройних сил України, бучанець Матюшенко Михайло (08.01.1961-26.06.2022)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Анатолія Федорука у Facebook.

Військовий льотчик керував багатьма типами військових та цивільних літаків. Служив у різних військових частинах, до війни працював керівником однієї з українських авіакомпаній. Був успішною людиною і ніколи не хвалився тим, чим займається насправді. Маючи активну громадянську позицію, очолював громадське формування охорони правопорядку.

Свій безцінний досвід роботи Михайло Матюшенко – позивний "Дід" – передавав молодшому поколінню. У повідомленні йдеться:

І лише тепер ми маємо право розказати правду: "Привид Києва" очолював льотчик з Бучі.

Із приходом полковника Матюшенка до керівництва 40 бригада тактичної авіації не зазнавала втрат у повітрі. А значить, всі пілоти із "Київських привидів" поверталися живими.

Побратими згадують:

В одну із ночей Дід кинувся у повітряний бій на Л-39, імітуючи атаку МіГ-29 на пару Су-30. І що ви думаєте? Вони відступили!

Згодом він прийняв рішення посилити південний та східний фронти. Коли Дід дізнався про безповоротні втрати підготовлених екіпажів бомбардувальників, рішення було прийнято. Так почалася нова операція. 

Для Михайла Матюшенка це була остання місія. Він не повернувся з чергового вильоту, і його довго шукали. Сьогодні він їде додому, у Бучу.

Прощання відбудеться в понеділок, 3 жовтня, о 14 годині, на Алеї Героїв у Бучі –на цвинтарі, що на вулиці Депутатській, 1.

Нагадаємо, що у Дмитрівській ОТГ тривають роботи з ремонту та відбудови знищеної окупантами цивільної інфраструктури.

Читати "Моя Київщина" у Telegram