#

У Приірпінні розпочнеться вакцинальна кампанія проти поліомієліту

29.01.2022 15:30
У Приірпінні розпочнеться вакцинальна кампанія проти поліомієліту
Фото з мережі Інтернет

Із вівторка, 1 лютого, у Приірпінні розпочинається кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Сімейний лікар. Ірпінь" у Facebook.

Вакцинальна кампанія проти поліомієліту відбуватиметься у межах Плану реагування на спалах поліо в Україні. Цей План передбачає два етапи:

Етап 1. Кампанія щеплення вакциною інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали необхідної кількості доз, відповідно до Національного календаря щеплень. Триватиме з 1 лютого три тижні. Це необхідно для захисту невакцинованих дітей від інфікування. У межах цього етапу щеплення мають отримати майже 140 тисяч дітей.

Етап 2. У межах якого щеплюватимуть вакциною оральною поліовакциною (ОПВ) усіх дітей віком до 6 років, навіть якщо вони мають усі необхідні щеплення відповідно до Національного календаря. Це необхідно для захисту дітей від інфікування та зупинення циркуляції вірусу. Упродовж цього етапу планується охопити 540-550 тисяч дітей. Дати проведення будуть оголошені заздалегідь.

У повідомленні зазначають, що отримати щеплення можна безоплатно у свого сімейного лікаря або у найближчій амбулаторії на території Ірпінської громади.

Нагадаємо, що із понеділка, 31 січня, учні початкових класів у школах Ірпеня перейдуть на дистанційне навчання.

Читати "Моя Київщина" у Telegram