#

Поліція викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю (ВІДЕО)

01.03.2021 18:00
Поліція викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю (ВІДЕО)
Ігор Клименко

Стало відомо, що Внутрішня безпека Нацполіції викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю, у якій брали учать  як посадовці Центрального апарату Національної поліції, так і працівники у  регіонах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.

Сьогодні, 1 березня, Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що понад півроку працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції проводили заходи з перевірки роботи підрозділів контролю за обігом зброї, і виявили корупційну схему видачі дозволів на зброю. Видавали за хабар дозволи і на придбання, і на зберігання, і на носіння мисливської вогнепальної нарізної, гладкоствольної зброї чи так звані "травмати".

Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого  оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. В нас є інформація про більше двох тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи, – повідомив Ігор Клименко.

Очільник української поліції розповів, що через цей злочин зі служби звільнено чотирьох працівників Департаменту превентивної діяльності в центральному апараті поліції, серед яких перший заступник начальника профільного департаменту та начальник дозвільної системи поліції. Окрім цього сьогодні він звільнив п'ятьох відповідальних співробітників у регіонах та підписав наказ про повне розформування  підрозділів контролю за обігом зброї.

Наразі завершується формування нового підрозділу із іншими працівниками, які будуть належно виконувати цю роботу. Найближчим часом він буде представлений суспільству, – пишуть у пресслужбі.

Нагадаємо, що 28 лютого у Білій Церкві патрульні затримали викрадача мопеда.


Читати "Моя Київщина" у Telegram