#

У роботі Глевахівської селищної ради виявили низку порушень (ДОКУМЕНТ)

06.04.2021 17:50
У роботі Глевахівської селищної ради виявили низку порушень (ДОКУМЕНТ)
Фото з мережі інтернет

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини виявив ряд порушень у роботі Глевахівської селищної ради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Наталії Ібрагімової у Facebook.

Наталія Ібрагімова подала заяву до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо можливого порушення вимог Закону України "Про відкритість використання публічних коштів" Глевахівською селищною радою.

Представник Уповноваженого здійснив дистанційний моніторинг офіційного сайту Глевахівської селищної ради та виявив низку порушень, зокрема:

  • відсутність реєстрації Глевахівської селищної ради на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних;
  • відсутності на офіційному сайті повного обсягу публічної інформації, що знаходиться у володінні Глевахівської селищної ради як розпорядника публічної інформації, визначеної Законом, та інформації, що становить суспільний інтерес,  тому підлягає обов'язковому оприлюдненню;
  • відсутня звітна інформація про використання публічних коштів за 2020 рік, окремі  дані не оновлювались з 2016 року або відсутні взагалі.

Акт реагування з відповідними рекомендаціями шодо усунення виявлених порушень скеровано об'єкту перевірки та територіальним органам виконавчої влади.

Нагадаємо, що Київська обласна скерувала до суду обвинувальний акт відносно завідувача сектору державного ринкового нагляду за фактом отримання неправомірної вигоди.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram