#

У Ржищеві ініціюють розроблення плану просторового розвитку громади

30.04.2023 16:20
У Ржищеві ініціюють розроблення плану просторового розвитку громади
Фото з мережі Інтернет

Виконавчий комітет Ржищівської міської ради найближчим часом планує ініціювати роботи з розроблення комплексного плану просторового розвитку території Ржищівської міської територіальної громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Міськвиконкому Ржищева.

Комплексний план просторового розвитку території громади (КППРТГ) – це документ, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком.

Це одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та документація із землеустрою, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

Комплексний план складається з:

  • функціонального зонування на всю територію громади;
  • землевпорядкування на всю територію громади;
  • генерального плану адміністративного центру територіальної громади;
  • генеральних планів населених пунктів та детальних планів територій;
  • планувальних рішень генеральних планів інших населених пунктів та детальних планів територій у межах території громади;
  • планувальних рішень детальних планів територій (у тому числі формування земельних ділянок), на яких планується розміщення за рахунок державного або місцевого бюджету.

У Міськвиконкомі зазначили:

Більшість із нас уже зіткнулися із поняттям діджиталізація – електронне врядування та держпослуги. Тобто, отримати будь-який документу можливо онлайн (не виходячи з дому) через електронні інтернет сервіси та реєстри. З кожним роком перелік електронних послуг збільшується. Але основним ключовим етапом буде те, що більшість даних об’єднаються в один портал геопросторових даних, без якого неможливо отримати послугу, і для  створення якого основою буде Комплексний план просторового розвитку.

За відсутності у громаді Комплексного плану просторового розвитку починаючи з 2025 року можливість жителів громади, підприємців, а також органів місцевого самоврядування відводити земельні ділянки, змінювати їх цільове призначення буде заблокована. Отримати дозвіл на будівництво будівель та споруд усіх категорій (в тому числі реставрацію, реконструкцію, капітальний ремонт), від житлових до промислових об’єктів, також буде неможливо. Такі ж складнощі виникнуть і при введенні цих об’єктів в експлуатацію (в тому числі самостійно збудованих). 

Місцеві жителі, підприємці, фермери, промисловики та інші зацікавлені особи можуть бути залучені до самого процесу просторового планування, доповнити його своїми ідеями та пропозиціями.

Нагадаємо, що на Обухівщині запрацювала нова амбулаторія з комфортними умовами та сучасним обладнанням.

Читати "Моя Київщина" у Telegram