#

У Ржищівській ОТГ будуть безкоштовно возити дітей до закладів освіти

02.02.2021 14:50
У Ржищівській ОТГ будуть безкоштовно возити дітей до закладів освіти
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно депутати затвердили програму "Організація перевезення здобувачів освіти та вихованців Ржищівської міської ОТГ на 2020-2022 роки"

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Ржищівський міськвиконком" у Faсebook, 8 закладів загальної середньої освіти громади знаходяться в сільській місцевості, з них: 7 навчаються учні, які проживають за межею пішохідної доступності (Піївська ЗОШ І-ІІІст. – з 7 сіл, Балико-Щучинська ЗОШ І-ІІ ст – з 2 населених пунктів., Півецька філія ОЗО "Ржищівського ліцею "Лідер" - з 3 населених пунктів, Грушівський НВК "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад" - з 4 населених пунктів, Кузминецька ЗОШ І-ІІст.- з 2 населених пунктів, Стайківський ОЗЗСО І-ІІІст. – з 5 населених пунктів , Великопріцьківська ЗОШ І-ІІ ст. – з 2 населених пунктів) .

Зауважуться, що у ЗЗСО сільської місцевості навчаються учні та працюють педагогічні працівники, які потребують перевезення до місця навчання, роботи та у зворотному напрямку. В обох закладах загальної середньої освіти, що функціонують в м.Ржищів навчаються учні, які проживають поза межею пішохідної зони від закладів і підвозяться, а також є учні які підвозяться із сіл.

Розповідається, що з метою забезпечення дітей дошкільною освітою, також є необхідним перевезення вихованців до Грушівського НВК "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад" з 3 населених пунктів , до ЗДО "Зайчатко" в с.Яблунівка з 3 населених пунктів, та в Ржищівський ДНЗ "Сонечко".

З 01.01.2021 року на балансі ЗЗСО  перебуває 2 шкільні автобуси.  

Перевезення здобувачі освіти з с.Гребені до ЗЗСО м.Ржищів  наразі здійснює автобус відділу освіти.

У грудні 2020 року було придбано автобус, який перевозитиме учнів, які проживають поза межею пішохідної зони та з 9 сіл до ОЗО "Ржищівський ліцей "Лідер".

1 автобус буде прийнято у комунальну власність для організації перевезення здобувачів освіти та педагогічних працівників з 4 сіл до Грушівський НВК "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад" .

Підвезення школярів здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету Ржищівської ОТГ.

Нагадаємо, що "Ржищівська гімназія "Гармонія" отримала сучасне кухонне обладнання для приготування гарячих страв.

Читати "Моя Київщина" у Telegram