#

У СБУшника, якого підозрюють в хабарництві, знайшли чималий маєток під Києвом

18.05.2018 09:19
У СБУшника, якого підозрюють в хабарництві, знайшли чималий маєток під Києвом
Олександр Карамушка

У затриманого на хабарі офіцера контррозвідки СБУ Олександра Карамушка було виявлено 18 соток землі під Києвом, будинок на майже 300 кв. м та авто Toyota Land Cruiser 2011 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українську правду".

Згідно з витягом з Реєстру речових прав на нерухоме майно, Карамушка володіє 18 сотками землі та будинком у 296 кв.м. у селищі Вишеньки під Києвом.

Нагадаємо, що Олександра Карамушку затримали за вимагання 47,5 тисяч доларів хабаря за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України у незаконний спосіб.

Під час обрання запобіжного заходу прокурор оцінив цей маєток у 300 тисяч доларів, проте сам Карамушка стверджував, що він обійшовся йому значно дешевше. 

"Я купив пусту земельну ділянку, там болото було. Спільно, моя сім'я, дружини родичі, ми цей будинок побудували, і я його ввів в експлуатацію", - заявляв Карамушка.

Однак журналісти з'ясували, що згідно з витягом з реєстру, земля була придбана ним у грудні 2015 року, тоді як будинок можна побачити на супутникових знімках починаючи з 2009-го.

Із транспортних засобів Олександр Карамушка володіє автомобілем Toyota Land Cruiser 2011 року, а його дружина Юлія – Skoda Octavia А5 2012 р. в. Наразі сукупна вартість цих авто складає понад 50 тисяч доларів.

Як раніше повідомляли, Олександра Карамушку відпустили під заставу в 1,2 млн. грн.

Також, зазначається, що Юлія Карамушка раніше володіла нежитловим приміщенням площею 45 кв. м у елітному житловому комплексі "Альпійське містечко" у Протасовому Яру, 8. Але в лютому 2016 року продала його. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook