#

У селі Демидів, що на Вишгородщині, затримали псевдомінера дамби Київської ГАЕС

26.02.2021 11:40
У селі Демидів, що на Вишгородщині, затримали псевдомінера  дамби Київської ГАЕС
Фото з мережі інтернет

Прокурори Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомили про підозру мешканцю Вишгородського району за "замінування" дамби Київської ГАЕС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на пресслужбу прокуратури у Київській області.

Мешканець Київщини повідомив поліції про "замінування" дамби у середу, 24 лютого, близько 11 ранку. Він сказав, що підірвати дамбу Ки́ївської гідроакумулюючої електростанції має намір невідомий чоловік. Проте коли група пошуку та знешкодження вибухових пристроїв служб екстреного реагування та РУП ГУНП області у складі спеціаліста-вибухотехніка та спеціаліста-кінолога провели обшук території, вони не знайшли ніяких вибухонебезпечних предметів чи саморобних вибухових пристроїв.

Тому за вказаним фактом того ж дня було розпочато досудове розслідування за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Того ж дня зловмисника затримано у селі Демидів та повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину.  Наразі вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, – розповіли у прокуратурі.

Нагадаємо, що прокурори Києво-Святошинської місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення 53-річної мешканки села Катюжанка, яка позбавила життя свого співмешканця.

Читати "Моя Київщина" у Facebook