#

У селі на Кагарличчині відкрили пам’ятник героям Небесної Сотні (ФОТО)

21.08.2020 19:21
У селі на Кагарличчині відкрили пам’ятник героям Небесної Сотні (ФОТО)
Фото з місця події

У селі Бурти Кагарлицького району за сприяння голови фонду пам’яті Андрія Павленка відкрили пам’ятник героям Небесної Сотні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Цензор.Нет".

За словами Андрія Павленка, саме в селі Бурти народився та виріс найстарший герой Небесної Сотні, капітан першого рангу у відставці Наконечний Іван Максимович. Йому було 83 роки, коли його палками забили 18 лютого. Поховали героя 7 березня.

Зауважимо, що на відкриття пам’ятника, який зроблений із граніту та сталі, приїхали родини героїв Небесної Сотні. Скульптором монументу став Борис Данилюк. Назва проєкту - "Розстріляна гідність". Зауважимо, що чоловік почав ставити пам’ятники героям Небесної Сотні з 2014 року.

У пам’ятник вмонтували кулі й гільзи від куль, які були на Майдані. А сам пам’ятник розстріляний справжніми кулями із СВД. Із такої гвинтівки вбили того хлопця, що мене собою прикрив - Льоню Полянського. Він, побачивши снайпера, мене собою прикрив і загинув. Я вирішив йому поставити пам’ятний знак на подякую, що врятував життя. І коли я почав вивчати, хто як із Небесної Сотні загинув, то стало ясно, що вони всі зробили таку самопожертву, як Полянський, - розповідає учасник Майдану Андрій Павленко, який є ініціатором встановлення монументу. 

На створення монументів чоловік витратив уже понад мільйон власних коштів, однак говорить, що деякі проєкти йому все ж не під силу. Він розповідає, що хотів би, аби влада та громади на місцях самі ініціювали встановлення подібних пам’ятників.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2020 року по 31 грудня 2020 року Кагарлицький військовий комісаріат проведе призов громадян на строкову військову службу.



Читати "Моя Київщина" у Facebook