#

У школи деокупованих громад Київщини передали 583 ноутбуки

15.06.2022 15:25
У школи деокупованих громад Київщини передали 583 ноутбуки
Фото з місця подій

Київська область розпочала отримувати ноутбуки для педагогічних працівників від Міністерства освіти і науки у співпраці з ЮНІСЕФ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Наразі Київщина отримала 583 ноутбуки, які надійдуть у 73 школи, що розташовані у деокупованих районах та мають потребу у техніці.

У КОВА нагадують, що внаслідок російського вторгнення, відбулося руйнування закладів освіти у 21 громаді пристоличного регіону. У багатьох із них окупанти порозкрадали, або пошкодили комп'ютерне обладнання.

Також зазначається, що ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України передав 5050 ноутбуків українським учителям із різних областей України, школи яких були зруйновані через війну. Гуманітарна допомога від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) надходить у рамках підготовки до відновлення навчання у вересні 2022 року та становить близько 2 мільйонів доларів США. Така підтримка здійснюється завдяки фінансуванню від урядів Японії, Норвегії та Ірландії.

Нагадаємо, що начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов розповів, що внаслідок повномасштабного російського вторгнення в області загинули 38 дітей.

Читати "Моя Київщина" у Telegram