#

У Сквирі перевірили стан укриттів: є багато питань (ФОТО)

20.03.2024 17:33
У Сквирі перевірили стан укриттів: є багато питань (ФОТО)
Укриття в садочку "Берізка"

Спеціальна комісія Київської обласної ради перевірила стан укриттів у Сквирі та виявила не дуже хороші умови

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Лідії Лазаревої.

Комісія під керівництвом депутатки КОР Лідії Лазаревої обстежила, зокрема, чотири дитячі садочки - "Берізка", "Малятко", "Світанок" і "Ромашку", а також школи та училище.

Як зʼясувалось, діти з садочку "Світанок", аби дістатися укриття, мають перейти через дорогу до найближчого житлового будинку, підвальне приміщення якого використовують як сховище.

У "Ромашці" велике підвальне приміщення використовують частково для своїх потреб, а також - для найближчого корпусу місцевого ліцею. Деякі частини цих приміщень відремонтовані, але переходи між ними залишаються невідремонтованими, покритими бетонним пилом, і в них відчувається різкий запах каналізації.

У "Берізці" в укритті стіни вологі, навіть із цвіллю. В цьому дитячому садку виховується понад півтора десятка вихованців. Батьки дуже хвалять цей заклад – мовляв, теплий, світлий. Але щодо укриття, то тут ситуація доволі сумна. А керівництво і не планує проводити ремонт через малу кількість дітей.

У "Малятку" виховують 50 дітей, укриття у більш-менш задовільному стані, але проблема в тому, що воно має лише один вхід. Коли Лідія Лазарева після перевірки оприлюднила цю інформацію у своєму фейсбуці, батьки вихованців почали писати, мовляв, нічого, що з укриттями не все добре, зате самі заклади освіти – дуже гарні.

Щодо закладів середньої освіти, тут ситуація різна. Міський ліцей складається з двох корпусів: один використовує укриття садочка "Ромашка", що розташований через дорогу, інший має власне укриття, яке було частково відремонтовано. У ліцеї № 3 є лише дуже малий погріб, який використовується як укриття. Місто розробило проєкт ПРУ, навесні має відбутись старт будівництва.

Ліцей "Перспектива" має велике підвальне приміщення, де відремонтована лише одна кімната, недостатня для потреб ліцею. ЗОШ № 5 має тільки погріб, який використовується як укриття.

Професійне училище має відремонтоване укриття, яке відповідає потребам як гуртожитку, так і навчального корпусу. Психоневрологічний інтернат (комунальна власність обласної ради) поки має тільки проєкт укриття.

Нагадаємо, що у місті Сквира Білоцерківського району відкрили новий "Клас безпеки".


Читати "Моя Київщина" у Facebook