#

У Сквирі підприємці звинувачують місцеву владу у знищенні торгівлі (ВІДЕО)

14.09.2022 12:30
У Сквирі підприємці звинувачують місцеву владу у знищенні торгівлі (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

На початку серпня на сторінці "Сквирської Міськради" у Facebook з'явилося повідомлення про "початок реалізації проєкту розміщення комплексу сучасних торговельних павільйонів з упорядкованою прилеглою територією" на площі по вулиці Соборній

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Така новина викликала бурхливе обговорення, а думки людей розділилися. Мова йде про земельну ділянку, яка початково призначалася для будівництва житлового будинку. Ще донедавна на цьому місці торгували місцеві підприємці та пересічні сквиряни для яких торгівля є основним видом заробітку, адже робочих місць у Сквирі практично немає.

Проте очільниця міста в вочевидь мала свої плани на цю ділянку, то ж підприємців і людей з цієї площі просто вигнали. Хтось знайшов місце на території церкви, а іншим доводиться торгувати прямісінько на дорозі. На прохання підприємців про надання їм в оренду цієї земельної ділянки на умовах власним коштом провести її благоустрій влада жодним чином не відреагувала. Місцеві кажуть, що за розпорядженням пані Левицької комунальники разом з поліцією демонтують МАФи та вивозять їх у невідомому напрямку. Тим часом ринок – це не єдина точка спотикання, адже міська влада, як кажуть місцеві, знайшла спосіб заробляти та на держзакупівлях.

Натомість підприємцям пропонують торгувати на єдиному в центрі міста ринку, створеного ще за радянських часів. Проте місця на ньому не так вже й багато, подекуди важко розминутися покупцям, і як розмістити там більше зо дві сотні людей – питання риторичне. До того ж за словами голови організації підприємців Сквирщини цей ринок працює незаконно. Згідно з проєктом на площі майже пів гектара серед інших споруд мають з’явитися торговельні павільйони, за які доведеться викласти не один десяток тисяч доларів. Вочевидь пані мер вже знайшла вигідних інвесторів для цього проєкт, про те місцевим підприємцям це точно не по кишені.

Іншим же містянам та підприємцям облаштували ось такі торгові місця, які в кращому випадку вмістять шість людей. Куди мають подітися інші понад 200 осіб – питання складне. Тому люди змушені торгувати на проїзній частині, території церкви та усюди, де знайдуть місце.

Містяни бідкаються, що торгівля – то єдиний шанс хоч якось виживати на мізерні пенсії, проте їх проблеми, особливо зараз, коли в країні війна, чинну владу схоже не обходять. В цей складний час, поки малий та середній бізнес намагається утримати економіку і хоч якось прогодувати свої сім’ї - Сквирська влада вочевидь прагне задовольнити власні інтереси, вважаючи що вони при владі - навічно.

Нагадаємо, що у Сквирі загинули дві дівчинки та хлопчик, які з'їли отруєні гриби.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: