#

У Сквирі заступниця директорки медустанови незаконно виписувала собі премії

01.02.2022 11:00
У Сквирі заступниця директорки медустанови незаконно виписувала собі премії
Фото з місця події

У Сквирі заступницю директорки медичної установи викрили на незаконному нарахуванні собі премій 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на  пресслужбу Нацполіції.

У Сквирі 60-річна заступник директора однієї з медичних установ за рік нарахувала собі три премії, завдавши громаді збитку на суму майже 50 тисяч гривень. 

Слідчі встановили, що на своїй посаді жінка працює з червня 2020 року. У зв’язку з тим, що конкурс на посаду директора ще тривав, жінка тимчасово виконувала обов'язки директора. 

Скориставшись можливістю, вже у серпні з нагоди святкування Дня незалежності співробітниця нарахувала собі преміальні до основної заробітної оплати праці на суму понад 17 тисяч гривень. Згодом виписала собі "нагороду" ще на майже 30 тисяч гривень. 

Слідчі Білоцерківського районного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили жінці про підозру за ч.2, ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читати "Моя Київщина" у Facebook