#

У Славутичі обговорили утримання бізнесової та підприємницької активності у місті під час війни

14.09.2023 09:20
У Славутичі обговорили утримання бізнесової та підприємницької активності у місті під час війни
Фото з місця подій

7 вересня у Славутичі відбувся семінар "Практичні кейси переорієнтації бізнесу в умовах війни"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Славутицької міської ради.

Семінар проходив під Слоганом "Бізнес під час війни. Історії, які надихають", як частина міської ініціативи BUSINESS TALK для підприємців та громадськості міста та регіону з метою обміну думками щодо утримання бізнесової та підприємницької активності у місті Славутичі під час війни. 

У першій частині події славутицькі підприємниці, які відкрили або розвинули свої бізнеси у 2022-2023 роках, ділились досвідом ведення бізнесу в умовах війни, говорили про виклики та шляхи рішення поточних проблем. Спікерками стали: Вікторія Чагіна та Анастасія Беленок (простір "Містечко"), Марія Бубнова (ТОВ "Нова кухня"), Любов Піскунова (ТОВ "Технолоджі Україна"), Олена Тімошкіна ("Майстерня Ворони"), Діна Піщуліна (Центр психології та розвитку "Be Youself").

Представниця ТОВ "Нова кухня" розповіла:

У нас був успішний бізнес з 2011 року в Маріуполі…Сьогодні завдяки грантовій підтримці ТОВ "Нова кухня" вже зовсім скоро запропонує клієнтам домашню їжу у зручному форматі для тих, хто рахує гроші та цінує час. Ми, підприємство з Маріуполя, сьогодні вдячні громаді Славутича за можливість релокуватися та знову розпочати бізнес саме тут.

Любов Піскунова зазначила:

В Славутичі можна і потрібно вести бізнес, пов’язаний із впровадженням нових технологій в аграрній сфері. ТОВ "Технолоджі Україна" після найбільш кризового періоду 2022 року сьогодні, у 2023 році, активно повертається на ринок, де ми вже зараз пропонуємо нові амбітні технологічні рішення, створені для ідеології сучасного фермера.

У другій частині заходу представники ГО "ДоброСусіди" та Славутицького фонду підтримки підприємництва ознайомили присутніх із грантовими та благодійницькими можливостями для бізнесу. 

Спеціальна гостя, підприємниця та бізнес-консультант із Чернігова Наталія Мірошник розповіла про труднощі бізнесу в маленькому місті та про те, звідки черпати натхнення та як розвивати бізнес в кризу:

Немає пігулок для успіху в бізнесі! Ніхто не вмотивує вас вести бізнес успішно та ефективно, крім власне вас самих. Секрет мотивації – всередині вас! Рухайтеся! Будьте готові змінити себе та свої навички. Славутичани-підприємці, ви готові змінюватися.

До прикінцевої частини події, під час сесії "Планування майбутнього. Вдосконалення. Проекти розвитку", в форматі "відкритого мікрофону" долучилися всі присутні, адже мова йшла про мрії та плани створення картини бажаного майбутнього Славутича, повернення до сприятливого бізнесового клімату у місті та про кейси креативного підприємництва у нових реаліях часу.

Семінар відбувся на виконання грантового проєкту ПРООН "Створення комплексного міжгалузевого управлінського механізму кризового реагування в громаді міста Славутич", що реалізується Благодійним фондом "Чорнобильська АЕС. Славутич. Розвиток" за підтримки спільної ініціативи Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Мери за економічне зростання".

Нагадаємо, що підприємства та організації України у 2022 році отримали прибуток у 12,6 разів менший довоєнного.

Читати "Моя Київщина" у Telegram