#

У Славутичі планують виділити 7,5 млн грн на створення сучасного відділення інтенсивної терапії

15.02.2021 17:25
У Славутичі планують виділити 7,5 млн грн на створення сучасного відділення інтенсивної терапії
Фото з місця події

В Офісі підтримки громадських ініціатив у Славутичі відбулося засідання Громадської ради при виконавчому комітеті, на розгляд винесли питання медичного забезпечення у місті

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Славутицької міської ради.

У міській лікарні останнім часом відбулися певні зміни. Частина сімейних лікарів міста стали приватними підприємцями та мають прямі відносини з Національною службою здоров’я України. У зв’язку з чим виникли проблеми тимчасового характеру. Одна із них – робота невідкладної медичної допомоги, яка «випала» за межі медичного обслуговування населення в зв’язку з реформою.

У перспективі розвитку медицини в місті – створення сучасного відділення інтенсивної терапії. У березні розпочнуться тендерні процедури на капітальний ремонт відділення. Передбачена загальна сума – 8 млн грн, з якої – 7,5 млн грн - кошти обласного бюджету.

Лікарні потрібно і сучасне медичне обладнання. Фонд "ЧАЕС. Славутич. Розвиток" почав збирати кошти на комп’ютерний томограф. Засновниками Благодійного фонду "ЧАЕС. Славутич. Розвиток» є Громадська рада з розвитку міста Славутич, Спілка виробників товарів та послуг міста Славутича, профспілкова організація Чорнобильської АЕС".

Зазначили також, у ковідному відділенні пролікували понад 300 хворих. Лікарня має 6 підписаних пакетів із НСЗУ, у планах підписання ще 9. Акушерсько-гінекологічна служба у місті залишається. Бюджет лікарні за 2020 рік склав 45 млн грн, із них 25 млн – кошти місцевого бюджету. У лікарні працює 336 медичних працівників. Є проблема кадрів. За останній час звільнилося 23 медичні працівники, прийнято на роботу 28. Формується новий профспілковий комітет лікарні.

Також нагадаємо, що у Славутичі до Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів почала діяти експозиція, яка знаходиться за адресою Ризький квартал, 5.

Читати "Моя Київщина" у Facebook