#

У Славутичі презентували виставку про життя у Прип’яті до 1986 року (ФОТО)

28.04.2021 12:49
У Славутичі презентували виставку про життя у Прип’яті до 1986 року (ФОТО)
Фото з місця події

До річниці Чорнобильської катастрофи у місті Славутич відкрили виставку про життя у Прип’яті до 1986 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Укрінформ".

До 35-річчя аварії на Чорнобильській АЕС в окремій залі площею 55 м² ми створили "живу Прип’ять" – експозицію "За мить до...". Вона розповідає про життя міста атомників до катастрофи. Ми відтворили квартиру звичайного мешканця з кухнею та вітальнею, наповнили її тогочасними меблями, посудом, іншим інвентарем та речами, – розповів директор Краєзнавчого музею міста Славутича та Чорнобильської АЕС Євген Алімов.

За словами Євгена Алімова, меблі та посуд радянського періоду, виготовлені до 1986 року, музейники розшукували й купували в Інтернеті. Дрібніші речі приносили й дарували колишні жителі Прип’яті.

Варто додати, що в музеї є навіть невикористана весільна сукня, вбратись у яку наречена планувала 2 травня 1986 року.

На одній зі стін зали музейники розмістили збільшені й віддруковані на папері фотографії з життя доаварійного періоду Прип’яті. Зі світлин можна дізнатися, як виглядало місто, яким був побут його жителів, чим вони займалися, як працювали освіта, торгівля, пошта тощо.

У зв’язку з карантинними обмеженнями відкриття пам’ятної кімнати було скромним. Однак, працюватиме експозиція постійно, тож кожен охочий зможе її переглянути.

Нагадаємо, що з 27 по 30 квітня в КНП "Славутицька міська лікарня" буде проводитись вакцинація пацієнтів віком 65+.



Читати "Моя Київщина" у Facebook