#

З 19 по 25 червня у Славутичі пройдуть "Дні сталої енергії"

16.06.2023 11:00
З 19 по 25 червня у Славутичі пройдуть "Дні сталої енергії"
Фото з мережі Інтернет

Славутич приєднується до Європейського тижня сталої енергії, який 19-25 червня 2023 року проходить під гаслом "Прискорення переходу на чисту енергію – до нижчих рахунків і підвищення кваліфікації", ключовими темами якого є подолання енергетичної бідності, енергоефективність, енергетичний перехід, чиста, доступна та зелена енергія

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Славутицької міської ради.

Місто Славутич, долучившись до ініціативи Європейського Союзу "Угода мерів", яка є найбільшим у світі рухом за збереження клімату та енергії на місцевому рівні, проводить вже 7-ий щорічний захід "Дні сталої енергії" та 2-ий в умовах воєнного стану. 

Цьогорічні заходи проводяться з метою привернення уваги громадськості до необхідності подолання енергетичної бідності та ефективного використання енергоресурсів, до можливостей застосування відновних джерел енергії та адаптації до змін клімату. 

Славутичани зможуть прийняти участь в презентаційних та навчальних заходах щодо основ енергомоніторингу та шляхів подолання енергетичної бідності, дізнатися як чиста енергія слугує громаді та як сортувати відходи для збереження довкілля, долучитися до загальноміський екологічних акцій тощо.

Зокрема, у перший день у місті працюватиме дитяча точка "Спільно" від UNIСEF. Відбудеться дитяче свято "Малюємо чисту енергію" та виставка дитячих малюнків. Також пройде семінар та презентація "Основні процеси енергоменеджменту - енергомоніторинг, аналіз, планування та контроль результатів енергоефективних заходів" та "Енергоефективність – як її поміряти і визначити" за підтримки ПО "Українська некомерційна енергетична агенція".

Нагадаємо, що громада Славутича покращить систему управління відходами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram