#

У Славутичі запрацював оновлений за кошти японського уряду басейн

12.03.2024 10:57
У Славутичі запрацював оновлений за кошти японського уряду басейн
Фото з місця подій

У Славутичі у дитячому садочку №1 "Калинка" запрацював оновлений басейн для дітей, у якому за гроші японського уряду встановили нову систему теплових насосів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Суспільне".

За словами міського голови Славутича Юрія Фомічева, тепер заняття у басейні можна проводити незалежно від опалювального сезону, у будь-яку пору року:

Раніше басейни експлуатувалися тільки в опалюваний період, тому що влітку гарячого теплопостачання немає і немає можливості застосовувати гарячу воду в басейні. Обладнання дозволяє не лише підігрівати воду. Це така екосистема, кліматична система, яка повністю забезпечує будівлю басейна в дитячому садочку всю теплу енергетику, яка необхідна. Для басейну, для душових, для підігріву повітря, навіть є фільтри з незараженням від вірусів.

Інструкторка з плавання Ольга Зубіна разом зі своїми підопічними з дитячого садка “Калинка”, перед заняттям у басейні виконують традиційну руханку:

Коли дітки плавають в басейні то ми з ними навчаємось теж. Вони радісні і ми радіємо, що в них такі емоції.

Наразі басейн відвідують старші групи дітей, віком п'ять та шість років. За словами директорки садочка Наталії Суріної, наразі заклад відвідує 112 дітей і сформовано шість вікових груп, з них три групи для дітей з особливими потребами. Їх у садочку 14.

Загалом у Славутичі працює шість садочків з басейнами, але така технологія наразі є тільки в садочку “Калинка”.

І ще один садочок ми теж будемо переводити на теплові насоси, бо цей пілот показав, що це працює, це вигідно, це дуже зручно. Ми проводимо моніторинг, навіть порівнюючи витрати ресурсів. Чи це централізована гаряча вода — ми її купуємо по лічильнику, чи це тепловий насос — ми платимо за електроенергію

— каже Юрій Фомічев.

Нагадаємо, що у Славутичі відкрили інклюзивний молодіжний простір.

Читати "Моя Київщина" у Facebook