#

Як впроваджуватимуть безбар‘єрність на Київщині: розповіли у "Слузі народу"

12.12.2023 21:20
Як впроваджуватимуть безбар‘єрність на Київщині: розповіли у "Слузі народу"
Олена Шуляк

Наступного року населені пункти Київщини будуть суттєво переоблаштовувати для комфортного проживання для людей з інвалідністю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу партії "Слуга народу".

У програмі комплексного відновлення Київської області, яку першою з-поміж інших громад підготувала КОВА, врахували як конкретні напрямки, так і детальні кроки до функціонування громади за принципами безбар‘єрності.

Депутатка Олена Шуляк зазначила, що у 2021 році у Київській області було зареєстровано 130 тис. осіб з інвалідністю. Але зараз ця цифра, на жаль, стрімко збільшується. За словами жінки, у відновленні Київщини передбачені декілька напрямів забезпечення принципів безбар‘єрності.

Перший – безбар’єрність закладів соціальної інфраструктури: адміністративних будівель, закладів освіти, медичних закладів, будинків культури, спортивних об’єктів. Загалом, йдеться про приблизно 1200 об’єктів соціальної інфраструктури, які потребують реконструкції як ззовні, так і всередині.

Другий напрямок – реконструкція за принципами безбар’єрності об’єктів благоустрою, автомобільних і пішохідних доріг. Йдеться про:

  • Нанесення горизонтальних та вертикальних направляючих шляхах руху у всіх населених пунктах;
  • Озвучення пішохідних переходів;
  • Облаштування благоустрою та паркових зон, входів до житлових будинків;
  • Пристосування автомобільних та пішохідних доріг з пониженнями для заїзду на тротуари.

Також на Київщині цілий ряд навчальних закладів планують перекваліфікувати ветеранів війни. Йдеться про створення курсів перекваліфікації на базі існуючих закладів професійно-технічної освіти, зокрема у Борисполі та Білій Церкві.  Четвертий напрям реалізації принципів безбар‘єрності полягає у співпраці з громадськими організаціями. 

Нагадаємо, що в Українській громаді завершуються роботи з облаштування нових точок автономного освітлення пішохідних переходів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook