#

У Софіївській Борщагівці розповіли про реформу децентралізації

17.08.2020 16:17
У Софіївській Борщагівці розповіли про реформу децентралізації
Фото з місця події

Минулими вихідними в селі Софіївська Борщагівка за сприяння голови Києво-Святошинської районної ради Дмитра Гусятинського відбувся форум "Нова Борщагівська громада", під час якого відомі експерти розповіли про реформу децентралізації та майбутні перспективи Борщагівської ОТГ

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", серед обговорюваних з мешканцями Софіївської Борщагівки питань – нові можливості децентралізації для громади, як ними можна скористатися на практиці, які передумови для цього належить створити тощо.

Голова районної ради Дмитро Гусятинський закликав представників громади долучитися до розробки стратегії розвитку Борщагівської ОТГ.

Нам потрібно розробити стратегію розвитку Борщагівки як спільне бачення того, яких результатів ми очікуємо від наступного голови Борщагівської ОТГ. Щоб знати, на предмет чого аналізувати передвиборчі програми усіх партій та кандидатів на посаду голови громади, - зазначив він.

На переконання голови районної ради, саме громада є "роботодавцем", яка шляхом голосування бере собі на роботу менеджера з розвитку територій, яким мав би стати її голова. І, як грамотний роботодавець, громада має ставити завдання своєму найманому працівнику.

Саме тому я ініціював розробку стратегії розвитку Борщагівки. Адже після виборів ніхто її не розроблятиме. Тому важливо, щоб ми разом розробили стратегію розвитку громади і поставили завдання наступному голові, хто б ним не став, реалізувати її, - резюмував Гусятинський.

Слід зазначити, що захід відбувся, незважаючи на перешкоджання сільської влади Софіївської Борщагівки. Із самого початку форум був запланований на території школи, проте зранку на входах до будівлі з’явилися замки та пропускний режим. А вже під час зустрічі місцеві комунальні служби розгорнули гучні ремонтні роботи дороги. У такий спосіб сільська влада продемонструвала протест проти створення ОТГ.


Читати "Моя Київщина" у Telegram