#

У Софіївській Борщагівці затримали чоловіка за спробу дати хабар поліцейському (ФОТО)

14.04.2021 12:06
У Софіївській Борщагівці затримали чоловіка за спробу дати хабар поліцейському (ФОТО)
Фото з місця події

У Софіївській Борщагівці молодик обікрав магазин, а потім намагався уникнути відповідальності хабарем

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

Зазначимо, що зловмисник намагався надати неправомірну вигоду одному з начальників відділення поліції Бучанського районного управління поліції за прийняття рішення про непритягнення його до відповідальності та закриття кримінального провадження.

Чоловік викрав товар у одному з магазинів села Софіївська Борщагівка. За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Фігурант запропонував поліцейському 1000 доларів США двома частинами, за непритягнення його до відповідальності та закриття провадження. Про це начальник одного з відділень поліції Бучанського районного управління поліції доповів рапортом до Київського обласного управління ДВБ НПУ.

Працівники слідчого управління поліції Київщини спільно з працівниками Київського обласного управління ДВБ НПУ, за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури затримали фігуранта після передачі першої частини обумовленої суми – 700 доларів США.

Наразі чоловік затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Вирішується питання про оголошення затриманому підозри. Подано клопотання до суду щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

Нагадаємо, що на Київщині зловмисники вкрали електричну підстанцію.



Читати "Моя Київщина" у Facebook