#

У Ставищенській центральній лікарні відбудеться День донора

02.02.2021 14:10
У Ставищенській центральній лікарні відбудеться День донора
Фото з мережі Інтернет

Незабаром 26 лютого в кабінеті банку крові №103 поліклінічного відділення Ставищенської центральної лікарні відбудеться День донора

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Ставищенська селищна рада" у Facebook.

Захід розпочнеться о 9:00. Медичні працівники звертаються до всіх небайдужих взяти участь в цій гуманній акції.

Кров буде досліджуватись ретельно за всіма зразками і плюс на Коронавірус SARS-CoV-2 (спочатку цьому вірусу було присвоєно код 2019-nCoV) викликає захворювання COVID-19. SARS-CoV-2 спричинив коронавірусну пандемію 2019-2020 років. За потреби після лабораторного обстеження видаватимуть довідку про стан здоров’я.

Донором може бути кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років, яка дала згоду дати кров або плазму, та не має медичних і соціальних протипоказань. Прийом донорів в закладі служби крові проводиться на підставі документа, що посвідчує особу донора. Перед медичним оглядом донор заповнює анкету, даючи відповіді на поставлені у ній запитання та завіряє їх особистим підписом. Оплата буде здійснюватиметься на місці.

Кого врятує донорська кров?

Щоб забезпечити потребу в крові, на 1000 жителів має бути 40 донорів. Що відбувається, якщо донорської крові не вистачає? Відкладаються операції, вмирають постраждалі в катастрофах, при важких пологах молоді мами втрачають кров, онкохворі не можуть пройти курси терапії. Здаючи кров, донор надає цим людям шанси на життя.

Також нагадаємо, що село Ясенівка Ставищенського району відтепер має свого медичного працівника, який обслуговуватиме населення в сільському ФАПі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram