#

У Ставищенській громаді на тиждень раніше розпочалися шкільні канікули

18.10.2021 17:10
У Ставищенській громаді на тиждень раніше розпочалися шкільні канікули
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 18 жовтня, у Ставищенській громаді розпочалися осінні шкільні канікули

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту  "Адмін Селищної Ради" у Facebook.

Рішення про початок канікул із 18 жовтня було прийнято на підставі рекомендаційного листа Міністерства освіти і науки України. Раніше осінні канікули у школах відомство пропонувало провести з 25 до 31 жовтня 2021 року.

Кожна школа призначає дати канікул на свій розсуд. Але є загальні рекомендації для всіх навчальних закладів від Міносвіти. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня підтримала пропозицію Міністерства охорони здоров’я рекомендувати МОН звернутися в установленому порядку до обласних та Київської міської держадміністрацій з пропозицією перенесення осінніх канікул в закладах освіти на 18 жовтня 2021 року.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснив, що ситуація з захворюваністю на коронавірус погіршується, щодня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями йдуть на ізоляцію. Також міністр додав:

Достроковий початок канікул зменшить активність людей і кількість необов'язкових соціальних контактів, а це вплине на поширення COVID-19.

Нагадаємо, що на Білоцерківщині розшукали зниклу неповнолітню дівчину.

Читати "Моя Київщина" у Facebook