#

У столичному регіоні тривають аварійні відключення електрики

17.01.2023 12:30
У столичному регіоні тривають аварійні відключення електрики
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 17 січня, у Києві та Київській області діють аварійні вимкнення світла, пов’язані зі значним дефіцитом електроенергії в об’єднаній енергосистемі країни після останніх ракетних ударів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на повідомлення компанії ДТЕК регіональні електромережі.

Енергетики попереджають, що графіки планових відключень на Київщині зараз не працюють. Загалом екстрені вимкнення запроваджено у шести областях України.

Гендиректор постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко пояснив поточну ситуацію:

Сьогодні на Київ мали 974 МВт з необхідних 1600. Ішли на межі графіку, відключали в усіх сірих зонах. Ситуація продовжує бути складною і обмеження зараз – це єдина можливість не зробити все ще гірше

Маємо величезний дефіцит електроенергії внаслідок останньої атаки рф і, як наслідок, тривалі відключення світла. У ДТЕК запевняють:

Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації.

Нагадаємо, що внаслідок бойових дій вибухонебезпечними предметами було забруднено близько 40% території Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram