#

У світі пройшли акції на згадку про закатованих мирних жителів у Бучі

07.04.2022 09:30
У світі пройшли акції на згадку про закатованих мирних жителів у Бучі
Люди воходять на акції

Учора, 6 квітня, світом прокотилась хвиля акцій, присвячених трагедії в Бучі, яку вчинили російські солдати під час окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Главком".

6 квітня перед будівлею парламенту Грузії пройшла акція-перформанс, присвячена звірствам, вчинених російськими окупантами під Києвом. Захід демонструє кадри із Бучі, де на вулицях міста було виявлено тіла місцевих жителів зі зв'язаними за спинами руками.

Учасники акції в Тбілісі лягли на землю також зі зв'язаними білими стрічками руками. Деякі з них були з велосипедами, що також посилає до кадрів масових убивств у Бучі.

У заяві організаторів перформансу було сказано наступне:

Немає слів, щоб висловити, як на нас вплинули ці жахливі кадри. Мета цього мітингу – надіслати світові повідомлення. Хто буде наступним? Яке місто чи країна? Скільки ще жертв потрібно світові, щоб раз і назавжди зупинити це зло під назвою росія?

Акція під гаслом "Немає геноциду" 6 квітня пройшла і біля будівлі посольства України, куди люди прийшли з прапорами, квітами, свічками та фотографіями злочинів, скоєних у Бучі. Такі ж заходи пройшли також у Батумі, Кутаїсі та Анаклії.

Крім того, аналогічний перформанс відбувся у Берліні, Варшаві, Вільнюсі. Люди лежали на дорозі, імітуючи кадри злочинів окупантів на Київщині.

Нагадаємо, що наразі Київську область залишили росіяни, але американські та західні офіційні особи попереджають, що путін зробить спроби повторно вдертися на Київщину та завоювати столицю.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: