#

У Таращі планують створити "Іспанський сквер"

03.06.2021 17:50
У Таращі планують створити "Іспанський сквер"
Фото з місця події

Нещодавно, 21 травня, голова Таращанської громади Михайло Кривошеєв зустрівся з головою правління благодійної організації "Міжнародний фонд "Об’єднані Україною" Людмилою Холодняк

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина2 із покликанням на сайт Таращанської міської ради, також на зустрічі були перший заступника голови правління благодійної організації Володимир Ситник, член союзу дизайнерів Грузії, художник – реставрато Володимир Болванович, начальниця відділу культури, молоді, спорту та туризму Світлана Юрченко, в. о. начальниці відділу економічного та агропромислового розвитку, торгівлі, інвестиційної та міжнародної співпраці Ніна Пархоменко й завідувачка сектору архітектури та містобудування Ірина Глухенька.

Метою зустрічі було особисте знайомство, обговорення питання облаштування "Іспанського скверу" та спорудження пам’ятника таращанцям, які рятували іспанських дітей, вивезених з Іспанії в період 1936-1940 років і виховувалися в Таращанському дитячому будинку.

Йшлося на зустрічі про історію появи цих дітей в Таращі та їх поневіряння.

Голова Таращанської громади Михайло Кривошеєв зауважив:

Пам'ять про трагічні сторінки історії нашого краю є основою для розвитку громадянського суспільства та одним із важливих кроків до європейських стандартів. А наша спільна іспансько-українська історія має надихнути нас на створення незвичайного та унікального проєкту.

Учасники зустрічі намітили початкові кроки реалізації проєкту. Так, передусім, належить розробити проєкт архітектурного вирішення самого скверу, в якому буде встановлено пам’ятники. Обговорили також макети майбутніх пам’ятників (їх планується декілька).

Наступним кроком стане збір коштів на виготовлення і встановлення скульптурної композиції та благоустрій скверу.

Результатом робочої зустрічі стало досягнення домовленості про подальшу співпрацю та розроблення Меморандуму про співпрацю.

По завершенні бесіди представники благодійної організації відвідали місце, де має бути облаштований сквер, зустрілися з родинами іспанських дітей, які проживають в місті та вшанували могилу одного з вихованців дитячого будинку.

Нагадаємо, що у місті Тараща група підлітків  розтрощила сидіння на стадіоні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: